Isolatie

Isolatie info

Isoleren

Advies isoleren van muren, vloeren, daken en wanden

Spaar nu geld uit door je woning beter te isoleren en bespaar op je energiefactuur. In vele gevallen kan je de investering zo terugverdienen in minder dan 2 jaar. Een beslissing om ……. niet uit te stellen!

4 redenen om je woning te isoleren

Investeren in thermische en akoestische isolatie in jouw woning is vandaag geen overbodige luxe meer. Verhoog je comfort en ga resoluut voor deze aanpassing. Er zijn alvast redenen genoeg om niet langer te wachten:

1. Isoleren is milieuvriendelijk

Isolatie houdt je huis langer op temperatuur waardoor je dus heel wat minder energie gaat verbruiken. De warmte blijft langer behouden en zorgt voor een aangename omgeving zonder al teveel temperatuurschommelingen.

2. Subsidies en premies aanvragen

Geniet van de resterende energiebesparende maatregelen en wacht niet te lang om gebruik te maken van de isolatiepremies. Grijp je kans en vraag ook in 2016 subsidies of premies aan voor het isoleren van jouw woning! Zowel vloerisolatie, dakisolatie als spouwmuurisolatie kan ingebracht worden

3. Isolatie brengt geld op!

Door te investeren in energiebesparende maatregelen zal je verbruik dalen en compenseer je zeker de toekomstige stijgingen van de energieprijzen. Neem je toekomst in eigen handen en bespaar honderden euro’s op je energiefactuur. Bovendien blijkt dit een heel belangrijk pluspunt bij de verhuur of verkoop van je woning.

4. Gunstig voor uw EPC-attest en EPPB

Bij het verbouwen of bouwen van een woning moet steeds voldaan worden aan de stedenbouwkundige voorschriften. Door zowel de vloeren, het dak als de muren correct te isoleren zal je een gunstig EPB-verslag toegekend krijgen. Ben je later van plan om de woning te verkopen dan zal er ook een gunstig EPC-attest opgemaakt worden wat zorgt voor heel wat vertrouwen bij potentiële kopers.

Soorten isolatie

  • Spouwmuurisolatie
  • Wandisolatie
  • Dakisolatie
  • Plafondisolatie
  • Kelderisolatie
  • Vloerisolatie
  • Hoogrendementsglas

Isolatiewerken die in aanmerking komen voor een isolatiepremie

Vertrouw op de nieuwste techniek om je spouwmuur met isolatie van buitenaf te isoleren. Deze efficiënte werkwijze voorkomt ingrijpende afbraakwerken in de woning. Via kleine gaatjes in de voegen wordt de spouwmuur geïsoleerd. Zodra de werken afgerond zijn worden de geboorde gaten weer netjes opgevoegd in het oorspronkelijke kleur. Doorgaans kan je deze investering op gemiddeld 5 tot 10 jaar terug verdienen. Indien je in aanmerking voor een tussenkomst, wordt deze investering nog aantrekkelijker.

Indien je spouwmuurisolatie combineert met de plaatsing van hoogrendementsglas ter vervanging van ramen met enkel of dubbel glas, dan kom je in aanmerking voor de combinatiepremie. Met deze combinatiepremie kan de premie voor de raamvervanging 4 keer hoger liggen. De facturen van de uitgevoerde isolatiewerken mogen maximaal 12 maanden uit elkaar liggen.

Maar ook voor andere isolatievormen zoals kelderisolatie en vloerisolatie zijn er tussenkomsten.

Vraag hier je gratis offertes aan voor isolatiewerken

Contact

Isolatiepremie aanvragen bij de netbeheerder

Premies worden uitbetaald door de netbeheerders Eandis en Infrax.

Aanvraagprocedure

Stap 1:
Bepaal je netbeheerder. Gaselwest, Imea, Imewo, Intergem, Intermosane, Iveka, Iverlek en Sibelgas vallen onder Eandis. Infrax West, Inter-Energa, Iveg en PBE vallen onder Infrax. Om te achterhalen bij welke netbeheerder jouw woning aangesloten is, kan je terecht bij je gemeente.
bepaal je netwerkbeheerder

Stap 2:
Neem voordat je met je isolatie begint contact op met de netbeheerder. Deze kan je precies vertellen hoeveel premie je kunt verwachten en aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Stap 3:
Bewaar de factuur of facturen van je investering in isolatie en dien deze binnen 12 maanden na de factuurdatum in bij je netbeheerder. Het aanvraagformulier vind je op de website van je netbeheerder. De precieze aanvraagprocedure vind je daar ook terug.

Andere subsidies en vergoedingen

Naast de isolatiepremies van de netbeheerders zijn er nog enkele andere financiële maatregelen die het laten uitvoeren van isolatiewerken stimuleren. Een overzicht:

1. Belastingvermindering bij dakisolatie

Bekijk

2. Verlaagd btw-tarief

Voor het laten uitvoeren van isolatiewerken betaal je slechts 6% btw in plaats van de gebruikelijke 21%. Je woning moet wel ouder dan 10 jaar zijn en de werken moeten uitgevoerd worden door één erekend aannemer. Bovendien moet het gaat om een privéwoning, al mag ze maximaal voor de helft ook voor professionele doeleinden gebruikt worden.

3. Renovatiepremie Vlaamse overheid

Bekijk

4. Gemeenten en provincies

Heel wat Vlaamse gemeente- en provinciebesturen geven eigen premies uit voor dakisolatie. De bedragen van deze premies en de voorwaarden verschillen per gemeente en provincie. Je dient dus zelf te gaan informeren bij je eigen gemeente of provincie.

Wie kan je de isolatiewerken laten uitvoeren?

Isolatie laten plaatsen is vaak goedkoper dankzij de subsidies die je in mindering mag brengen. Je moet de werken dan wel door een erkend aannemer laten uitvoeren.

Neem contact voor een gratis offerte.

Contact